Wie zijn we?

Marc De Baets

Marc De Baets

  +32 473 94 24 98

  marc@menzenco.be

LEADERSHIP & TEAM COACH

 

Behaalde in 1988 een Master in de Psychologische en Pedagogische Wetenschappen aan de UGent.

Marc is geboeid door de vraag: hoe kan een organisatie zichzelf zo vormgeven dat haar medewerkers bevlogen bijdragen aan haar doelstellingen. Met andere woorden: wat is er nodig om een context te creëren waarin mensen met plezier het beste van zichzelf geven, zich duurzaam blijven ontwikkelen en zich thuis voelen.

Hij startte zijn loopbaan als consultant bij een headhuntingkantoor, het toenmalige VanRam Associates. Hij was er ook verantwoordelijk voor een equipe van parttime medewerkers. Nadien verdiepte Marc zijn HR-kennis als consultant en later als kantoorverantwoordelijke bij GITP. Daar leerde hij het vakgebied van assessment- en development centers tot in zijn finesses kennen. Als kantoorverantwoordelijke van de vestiging in Brussel en later van het kantoor in Gent leerde hij ook de knepen van het management vak. Gewapend met deze bagage startte hij in 2001 bij Hudson (toen nog De Witte en Morel). In 2002 werd Marc zelfstandig consultant.

Marc heeft zich bekwaamd in alle facetten van het talentverhaal: het meten, ontwikkelen en inzetten van talent en dit in nationale en internationale projecten. Een greep uit zijn aanvullende opleidingen: MBTI-certificatie in Boston, Financials for Non-Financials (Brussel), teamcoaching (Coaching Square en Ontwikkelingsinstituut), Teams of the Future (HRD Academy), Vakopleiding tot Organisatiesoach (HRD Academy), Krachtgericht Coachen (HRD Academy) en individuele coaching (GITP). Marc is ook gebeten door het nieuwe organiseren en de impact ervan op het welbevinden en de prestaties van medewerkers en vooral leidinggevenden. Hij verzorgt dan ook sessies om leidinggevenden te helpen hun nieuwe rol in het kader van innovatieve arbeidsorganisaties op te nemen.

Verder verzorgt hij trainingen op maat van de klant en heeft hij een bijzondere interesse voor teamcoaching.

Marc staat bekend om zijn positieve instelling, humor en enthousiasme.

Klaar om die eerste stap te zetten?

Heb je interesse in één van onze diensten? Of heb je een andere vraag?
Aarzel niet om een afspraak met ons te maken.