Stress, Burn-out en Re-integratie begeleiding

(Terug) veerkrachtig aan de slag!

Wil je beter leren omgaan met stress? Of heb je te horen gekregen dat jij een burn-out ‘hebt’?

We begeleiden mensen met overspanning op een systematische en onderbouwde wijze. We kijken naar oorzaken, maar vooral naar oplossingen. We gaan op zoek naar stressbronnen en ontwikkelen vaardigheden om stress beter aan te pakken. We bouwen aan een verantwoord activiteitenschema om jouw energie terug op peil te krijgen. We zoeken uit welke rollen en contexten het best bij jou passen. We gaan inzoomen op nieuwe werkmethodes en ondersteunende overtuigingen om jouw doelen te realiseren. Het doel van deze begeleiding is relatief snel maar verantwoord re-integreren, met meer veerkracht en bevlogenheid!

Wat is Stress, Burn-out en Re-integratie begeleiding?

Deze begeleiding helpt je beter omgaan met stress, herstellen van stressklachten of burn-out en op een duurzame manier re-integreren. De sleutel tot veerkrachtig en duurzaam werken is rekening houden met wat jij echt wil, wat jou echt energie geeft, welke context echt bij jou past. Jij bepaalt wat goed is voor jou en wat niet. Om dat te kunnen beslissen, wil je weten wat energie geeft en wat energie kost, wat jouw waarden zijn, waar jij echt gemotiveerd voor bent en wat jouw persoonlijke doelen zijn.

Hoe gaan we tewerk?

Tijdens het kennismakingsgesprek stellen we een traject op maat op. We werken op verschillende domeinen:

 • Fysiek herstel: Burn-out heeft een gekend verloop dat een aangepast herstelschema vereist, in samenwerking met jouw medisch geschoolde
 • (Her)ontdekken van jouw persoonlijk kompas: we gaanop zoek naar jouw intern kompas, we stellen als het ware jouw ‘handleiding’ op: wat motiveert jou? Waar haal jij echt energie uit? Wanneer ben jij aan het stralen en wat doe je dan? Wat drijft jou? Welke waarden streef jij na? Welke rollen neem jij in? En welke doelen stel je jezelf in die diverse rollen? En in welke context komen jouw talenten tot hun recht?
 • Reflectie op wat gebeurd is en hoe dit gegaan is: welke gewoontes en werkmethodes helpen mij en welke niet? Kan ik nieuwe werkmethodes aanleren? Hoe zit het met mijn aandachtmanagement? Zijn mijn doelen realistisch? Word ik belemmerd door perfectionisme? Of wil ik iedereen te vriend zijn? Durf ik niet te delegeren? In welke omgeving pas ik echt niet? En in welke omgevingen pas ik dan echt wel en kan ik mijn talenten in actie zetten? Waar zullen mijn capaciteiten gezien en gewaardeerd worden?
 • Design van jouw toekomstige werkrol: Als we jouw persoonlijk kompas vast hebben, kunnen we inzoomen op toekomstscenario’s. In welke werkrol en in welke werkcontext kan jij floreren, groeien en schitteren?
 • Actieplanen doen: hoe zet ik dit nu om in actie? Van denken naar doen! En wellicht ook nieuwe werkmethodes installeren?

Hierbij hanteren wij diverse methodes en tools die hun duurzaamheid reeds bewezen hebben zoals Het ABC-Model en de Zelfdeterminatietheorie, de Motivatietheorie, Talenten van Luk Dewulf, Waarderend Coachen, Krachtgericht coachen van Fred Korthagen, GROW, De Vork Van Rudy Vandamme, kernkwadranten van Offman, loopbaanankers en –waarden Schein, talentenoefening, oefening op inspiratiebronnen en dergelijke. Maar vooral diepgaande en krachtgerichte gesprekken.

Wat neem je mee uit je stress en burn-out begeleiding?

 • Inzichten in jouw talenten en sterktes, waarden en drijfveren
 • Meer zicht op mogelijkheden
 • Nieuwe werkmethodes en overtuigingen
 • Een verrijkte woordenschat over uw handleiding
 • Een concreet en haalbaar actieplan
 • Op jouw maat geschreven, realistisch en direct toepasbaar
 • Meer energie en motivatie
 • …and last but not least

Een glimlach op je gezicht en in je hart.

 

EN PRAKTISCH?

Tijdens het kennismakingsgesprek stellen we een traject op maat op. In de eerste fase van fysieke vermoeidheid houden we rekening met die vermoeidheid en voeren we geleidelijk de frequentie en duur van de afspraken op.

De gesprekken kunnen doorgaan in Beernem, Gent of op verplaatsing in bedrijfscontext.

 

Overtuigd? Of laat je je liever overtuigen door mensen die het aan den lijve ondervonden hebben?

Getuigenis particulier 6

Kerstavond 2016, ik stel pijnlijk vast dat ik me niet meer kan vinden in mijn huidige job. Impulsief, maar eigenlijk zeer doordacht schrijf ik mijn ontslagbrief. En nu? 11 jaar ervaring in het segment van aanwervingen, 11 jaar een gepassioneerd werkpaard geweest … Wat nu?

Ik ga even de tijd nemen om te herbronnen. Om mama te zijn en na te denken over mijn toekomst. Dankzij een fijn persoon uit mijn netwerk ben ik terechtgekomen bij een zeer capabele dame voor loopbaanbegeleiding (waarvoor dank Mieke Vallaeys – Menzenco!). Oplossingsgericht denken, creatief zijn, bij de klant zijn, met mensen werken… dát zijn mijn sterktes. Dát zijn de zaken waar ik energie van krijg. Maar ook graag mijn eigen ding doen. 🙂 Tijdens mijn afscheid bij mijn klanten, in elk team waarin ik heb gewerkt, tijdens al mijn fijne contacten, zowel professioneel als privé heb ik vooral één ding onthouden: het zijn de mensen die het doen, niet het merk, niet de klanten of leveranciers, maar de mensen achter en in het huis. Mijn eigen sterktes koppelen aan mijn innerlijke waarden.

Bij de bedrijven zijn, creatief oplossingen bedenken, werken met mensen en dit in het segment van aanwervingen. Maar vasthoudend aan het geloof dat ik, als mens, er 100% tegenaan ga om dit proces te optimaliseren… Et voila, MENS was geboren. Dankbaar voor de tijd om alles te laten rijpen en dankbaar voor mijn raad van wijze MENSEN. Mensen die je een klankbord bieden, mensen die mezelf in vraag doen stellen, waarmee we aan kruisbestuiving doen, stuk voor stuk unieke, prachtige mensen. Dankbaar aan mijn echtgenoot… Dankbaar om onvoorwaardelijk in mij te geloven, dankbaar voor alle kansen en dankbaar voor het geduld !

 
Delphine van MENS

Klaar om die eerste stap te zetten?

Heb je interesse in één van onze diensten? Of heb je een andere vraag?
Aarzel niet om een afspraak met ons te maken.