Loopbaanbegeleiding

Ben jij ook klaar voor een dynamische loopbaan?

Wat is loopbaanbegeleiding?

We kijken naar loopbanen met een ontwikkelingsgerichte en dynamische insteek: de mens is méér dan zijn loopbaan en dynamische loopbanen evolueren in de tijd. De evolutie in de arbeidsmarkt, maar ook jouw groei als mens hebben een bepalende invloed op loopbaankeuzes.

Hoe gaan we tewerk?

Het traject is steeds individueel, dus volledig op jouw maat, aan te passen. Deze stappen zijn steeds onderdeel van een inside-out loopbaantraject:

  • Opstellen vanjouw ‘handleiding’: we benoemen talenten, energiegevers, waardendoelen…Ook valkuilen, belemmeringen, overtuigingen komen aan bod, we voelen niet enkel wat jou drijft, maar ook wat jou tegenhoudt en gaan daarmee aan de slag. Patronen worden doorbroken en nieuwe, ondersteunende patronen worden geïnstalleerd. Die echt bij jou passen.
  • Vanuit jouw handleiding gaan we op zoek naar de loopbaaninhoud en de organisatiecontext die past bij jou. Aan de hand van gesprekken en oefeningen, modellen die hun waarde bewezen hebben.
  • In de laatste fase zet jij je verworven inzichten om in de praktijk. We gaan concreet aan de slag, van denken naar doen.

Hierbij hanteren wij diverse methodes en tools die hun duurzaamheid reeds bewezen hebben zoals: Het ABC-Model en de Zelfdeterminatietheorie, de Motivatietheorie, Talenten van Luk Dewulf, Waarderend Coachen, Krachtgericht coachen van Fred Korthagen, GROW, De Vork Van Rudy Vandamme, kernkwadranten van Offman, loopbaanankers en –waarden Schein, talentenoefening, oefening op inspiratiebronnen en dergelijke. Maar vooral diepgaande en krachtgerichte gesprekken.

EN PRAKTISCH?

Je betaalt  45 voor een loopbaancheque. De Vlaamse overheid betaalt de reële waarde van de loopbaancheque aan het loopbaancentrum My Future Works. Je kunt slechts 1 loopbaancheque per bestelling aankopen. Als het traject niet afgerond is na 4u loopbaancoaching, kan je nog een 2de loopbaancheque bestellen.

Elke zes jaar in je carrière kan je 2 loopbaancheques voor loopbaanbegeleiding aanvragen/aankopen. Voor de eerste loopbaancheque heb je recht op vier uur professionele begeleiding, voor de tweede loopbaancheque drie uur.

Je hebt recht op de loopbaancheque van zodra je 6 jaar werkervaring hebt, als werknemer of zelfstandige. Informeer zeker bij de VDAB of je in aanmerking komt voor loopbaancheques. Meer info vind je hierover op: vdab.be/loopbaanbegeleiding/

Geen recht op de cheques? Dan werken we een coachingstraject op maat uit tijdens het eerste kennismakingsgesprek.

De gesprekken kunnen doorgaan in:
Gevaerts-Zuid 15, 8730 Beernem

Voor de loopbaan begeleiding werk ik samen met 

Overtuigd? Of laat je je liever overtuigen door mensen die het aan den lijve ondervonden hebben?

Getuigenis particulier 1

“Nu heb ik een beter idee van de richting die ik wil uitgaan. Ik ontdekte zaken die achteraf heel logisch lijken, maar die ik zelf nog niet zo klaar en duidelijk had kunnen formuleren.”

 
K.S. uit Gent
Getuigenis particulier 2

Ik kreeg waardevolle nieuwe inzichten. Bijvoorbeeld welke waarden voor mij belangrijk zijn. Daardoor kan ik meer gefundeerde en betere keuzes maken in mijn loopbaan. En die zullen bijdragen tot een gelukkiger leven.”

 
S.D. uit Erpe-Mere
Getuigenis particulier 5

Mieke heeft me erg geholpen op een moment dat ik er professioneel even door zat en overwoog om mijn carrière een nieuwe wending te geven. Door haar ervaring en kritische vraagstelling zette Mieke me aan om over mijn talenten na te denken. Het doel was om een job te vinden waar ik die ten volle ging kunnen benutten. Daarnaast heeft Mieke me ook geholpen om een sterkere persoon te worden, duidelijk uit te maken wat ik wou en niet meer wou zodat ik vandaag heel duidelijk mijn grenzen kan stellen. Mieke heeft een zachte en doordachte aanpak die je op jouw gemak stelt en tegelijkertijd ook uitdaagt. Wat mij betreft heeft ze exact verstaan wat ik op dat moment nodig had en heeft ze mijn verwachtingen meer dan ingevuld!

 
Brigitte De Cock
Getuigenis particulier 4

Ik kwam bij Mieke terecht als loopbaancoach. Maar direct na ons eerste gesprek werd duidelijk dat Mieke meer was/is dan enkel iemand die me zou helpen bij het zoeken naar mijn noden in mijn loopbaan. Mieke gaf me een warm gevoel. Ze had snel door wie ik was en wat mijn karaktereigenschappen zijn. Ze liet me op zoek gaan of bewust worden van mijn eigen noden als persoon. Als mama, als partner, als werknemer, … Ze wou me aantonen hoe belangrijk het is om een balans te vinden in al deze zaken. Ze speelde ook erg in op mijn behoeftes van het moment. Je voelt duidelijk dat ze een persoonlijke aanpak heeft. Ze rammelt geen cursus af of een opgelegd boekje. Ze past zich aan, aan het moment en aan de persoon die ze voor zich heeft. Ze probeert je te inspireren en op zoek te gaan naar je eigen passie. Daarom raad ik Mieke ook aan bij vrienden en kennissen. Ze is een kei in haar vak!

 
Annelies Stevens – Beernem
Getuigenis particulier 3

“Dit jaar heb ik een aantal sessies bij u gevolgd waardoor ik mijn talenten heb leren ontdekken en de drive heb gevonden om een nieuwe stap te zetten in mijn loopbaan. Bij de scheepvaartpolitie heb ik loopbaanonderbreking genomen om een droom te kunnen realiseren namelijk een stap zetten in de vastgoedwereld. Voor al uw hulp in deze belangrijke stap wil ik u dan ook uitvoerig bedanken. Zonder uw begeleiding had ik nooit de stap durven zetten. Heel erg bedankt Mieke en wie weet, zien we mekaar ooit nog terug (in het vastgoedwezen wel te verstaan).

 
Bram de Jonge
Getuigenis particulier 6

Kerstavond 2016, ik stel pijnlijk vast dat ik me niet meer kan vinden in mijn huidige job. Impulsief, maar eigenlijk zeer doordacht schrijf ik mijn ontslagbrief. En nu? 11 jaar ervaring in het segment van aanwervingen, 11 jaar een gepassioneerd werkpaard geweest … Wat nu?

Ik ga even de tijd nemen om te herbronnen. Om mama te zijn en na te denken over mijn toekomst. Dankzij een fijn persoon uit mijn netwerk ben ik terechtgekomen bij een zeer capabele dame voor loopbaanbegeleiding (waarvoor dank Mieke Vallaeys – Menzenco!). Oplossingsgericht denken, creatief zijn, bij de klant zijn, met mensen werken… dát zijn mijn sterktes. Dát zijn de zaken waar ik energie van krijg. Maar ook graag mijn eigen ding doen. 🙂 Tijdens mijn afscheid bij mijn klanten, in elk team waarin ik heb gewerkt, tijdens al mijn fijne contacten, zowel professioneel als privé heb ik vooral één ding onthouden: het zijn de mensen die het doen, niet het merk, niet de klanten of leveranciers, maar de mensen achter en in het huis. Mijn eigen sterktes koppelen aan mijn innerlijke waarden.

Bij de bedrijven zijn, creatief oplossingen bedenken, werken met mensen en dit in het segment van aanwervingen. Maar vasthoudend aan het geloof dat ik, als mens, er 100% tegenaan ga om dit proces te optimaliseren… Et voila, MENS was geboren. Dankbaar voor de tijd om alles te laten rijpen en dankbaar voor mijn raad van wijze MENSEN. Mensen die je een klankbord bieden, mensen die mezelf in vraag doen stellen, waarmee we aan kruisbestuiving doen, stuk voor stuk unieke, prachtige mensen. Dankbaar aan mijn echtgenoot… Dankbaar om onvoorwaardelijk in mij te geloven, dankbaar voor alle kansen en dankbaar voor het geduld !

 
Delphine van MENS

Klaar om die eerste stap te zetten?

Heb je interesse in één van onze diensten? Of heb je een andere vraag?
Aarzel niet om een afspraak met ons te maken.